OM OSS


Välkommen till ADV Engineering! Vi är ett team av båtkonstruktörer och marindesigners som har utvecklat och producerat båtar sedan början av 2000. Vår passion är hård sjö, starka vindar och snabba båtar.

Vi började bygga sportbåtar i fiberglas men övergick efter ett tag att arbeta med aluminium, som visade sig vara mycket bättre och lättare, och som dessutom är ett återvinningsbart material.

Inledningsvis designade och konstruerade vi enbart kundanpassade aluminiumbåtar upptill 12 m som ej serietillverkades. Dessa var ultralätta och snabba med toppfarter på 70 knop samt med 2 utombordare.

2010 ritades prototypen av C650. Året därpå byggdes den i en hyttversion för Finska viken. Den kördes året runt och klarade hård sjö utan att tappa hastighet. Konstruktionen var extremt lätt och uppmätte 50 knop med bara en utombordare.

Vi har även konstruerat snabba båtar för insjöar, katamaraner och transportbåtar för räddningstjänsten.

Idén att bygga en aluminiumbåt, som passar lika bra både i den svenska skärgården som i Medelhavet eller Adriatiska havet fanns där, men det var många parametrar som skulle stämma: Båten ska ha snabbhet, stabilitet samtidigt som den ska vara stilren och komfortabel. Gott om plats ombord och inte för stor. Den ska också kunna transporteras med vanlig personbil och passa till ”standard” båtplats.

2014 var det så dags. Vår marindesigner arbetade fram prototypen till en bowrider med en riktigt sportig karaktär. C650 blev inte bara en aluminiumbåt med avancerade sjöegenskaper men också en ”eye-catcher” på sjön.

C650 blev den första båten som serietillverkades i Sverige. Vi har nu utvecklat olika versioner av C650, en ”walk around” och en hyttversion för längre turer med övernattningsmöjlighet.

Vi har även en större båt, Ultima870 som har betydligt mer plats och komfort samt ännu högre marschfart i hård sjö och ännu mer körglädje!